Meny

Avis: IS-krigeren «Den hvite enke» drept i droneangrep

DREPT: Britiske Sally Jones skal ha blitt drept i et amerikansk droneangrep, Foto: Privat
DREPT: Britiske Sally Jones skal ha blitt drept i et amerikansk droneangrep, Foto: Privat
IS-medlemmet Sally Jones (48) og hennes sønn skal være drept i Syria.

Den britiske IS-rekruttereren Sally Jones, også kjent som «Den hvite enke», skal ha blitt drept under et amerikansk droneangrep i Syria i juni.

Siste sikre observasjon av Jones ble gjort på forsommeren da hun flyktet fra Raqqa mot den irakiske grensen. Hennes 12 år gamle sønn skal ha blitt drept i samme angrep.

På sosiale medier har 48-åringen de siste årene spredt propaganda om terrororganisasjonen, men aktiviteten stoppet brått for flere måneder siden.

Les også: Midtøsten-ekspert om IS: – En dramatisk tilbakegang

Reiste med ektemannen

Pentagon har ikke bekreftet at Jones er død.

– Jeg har ingen informasjon som underbygger disse opplysningene, men det kan endre seg, sier Maj Adrian Rankine-Galloway, talsmann for Pentagon, til The Guardian.

Jones reiste sammen med sin ektemann Junaid Hussain til Syria i 2013, hvor han to år senere ble drept i et amerikansk droneangrep.

Flere britiske medier, deriblant Sky News, skrev tidligere i år at 48-åringen ønsket å hoppe av og reise hjem til England, men at hun ble nektet av terrororganisasjonen.

Den britiske kvinnen, som tidligere var en del av et rockeband bestående av jenter, har flere ganger blitt omtalt som en viktig person for å verve nye medlemmer til IS.

Les også:  Vest-Mosul: – Kjemper fra dør til dør

Vervet til IS

TV-kanalen Sky News har tidligere avslørt hvordan 48-åringen opererte for å lokke til seg nye rekrutter. En journalist fra kanalen utga seg for å være britisk ungdom som ville bli med i terrororganisasjonen.

I samtalene spurte Jones en av «ungdommene» om de ville gjennomføre et terrorangrep på britisk jord, om de ville halshugge noen eller utføre et bombeangrep.

For å oppmuntre «ungdommene» fortalte hun at det var flere personer som var i ferd med å planlegge terroraksjon i Skottland og England.

Populært