Meny

Tyskland vil forlenge grensekontrollen med et halvt år

Tyskland forlenger grensekontrollen som følge av terrortrusselen og ulovlig innvandring. Bildet er fra Bautzen der det i fjor brøt ut sammenstøt mellom lokale innbyggere og innvandrere. I valget i september mistet det kristeligdemokratiske regjeringspartiet mange stemmer til det høyrepopulistiske Alternativ für Deutschland. Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tyskland forlenger grensekontrollen som følge av terrortrusselen og ulovlig innvandring. Bildet er fra Bautzen der det i fjor brøt ut sammenstøt mellom lokale innbyggere og innvandrere. I valget i september mistet det kristeligdemokratiske regjeringspartiet mange stemmer til det høyrepopulistiske Alternativ für Deutschland. Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De tyske regjeringen vil forlenge passkontrollen ved enkelte grenseoverganger med et halvt år.

Ifølge innenriksminister Thomas de Maizière vil passkontrollen gjelde langs den tysk-østerrikske grensen og for personer som kommer med fly fra Hellas.

Årsaken til at grensekontrollene forlenges fra november og fram til slutten av april, er ifølge Maizière betydelig ulovlig innvandring, samt sikkerhetssituasjonen som følge av en rekke angrep i europeiske land.

Tyskland er med i Schengen-samarbeidet som normalt sett innebærer grensepasseringer uten passkontroll og visum.

Tyske myndigheter innførte passkontroller for to år siden i forbindelse med at hundretusener av flyktninger og migranter benyttet seg av den såkalte Balkan-ruta for å komme seg nordover i Europa.

Tysklands beslutning om forlenget grensekontroll ble offentliggjort dagen etter at den danske regjeringen ga beskjed om at den midlertidige grensekontrollen vil forlenges fram til 12. mai 2018. Danmark begrunner beslutningen med stort press på Europas ytre grenser og den alvorlige terrortrusselen.

Også Norge har innført midlertidig grensekontroll. Det er foreløpig uklart om denne vil bli forlenget.

Populært