Meny

Funn av sag settes i sammenheng med drapet på Kim Wall

Den svenske journalisten Kim Wall var på reportasjetur i ubåten sammen med oppfinneren Peter Madsen. Foto: TT / NTB scanpix / EPA
Den svenske journalisten Kim Wall var på reportasjetur i ubåten sammen med oppfinneren Peter Madsen. Foto: TT / NTB scanpix / EPA
Dykkere har funnet en sag i Køge bukt, opplyser dansk politi. Funnet settes i sammenheng med drapet på Kim Wall.

Sagen er funnet langs ruten som politiet mener drapssiktede Peter Madsens ubåt seilte den 11. august i år, melder Danmarks Radio.

– Sagen blir nå undersøkt av våre kriminalteknikere for å vurdere om det er snakk om sagen politiet har lett etter, sier dansk politis talsmann, Jens Møller Jensen.

Liket av den svenske journalisten Kim Wall ble partert etter drapet, og politiet leter fortsatt etter armene hennes. Hodet, beina og klærne hennes ble funnet for en uke siden. Kraniet har ikke skader som stemmer overens med Madsens forklaring om en ulykke om bord.

Under et tidligere rettsmøte ble Peter Madsen spurt om han brukte å ha sag med seg på ubåten. Til det svarte Madsen at han noen ganger har hatt en tradisjonell sag med, men at han ikke hadde tatt den med på den omtalte turen, skriver den danske avisen Berlingske.

Ubåteier Peter Madsen er siktet for å ha drept journalisten da hun var med på en reportasjetur 11. august, og for likskjending.

Den eksentriske oppfinneren hevder at han er uskyldig og sier Wall mistet livet da hun fikk en 70 kilo tung luke i hodet og deretter falt ned på metalldekket inne i ubåten.

Etter forrige ukes funn har ikke Madsen ønsket å forklare seg.

Aktuelt:

Politiet: Nå nekter Madsen å forklare seg mer

Kripos: Ingen treff på Peter Madsens DNA i Norge

Populært