Meny

Tusenvis av hus ødelagt i skogbrannene i California

Video: Travis Hann kjører for livet gjennom det dødelige flammehavet.
Video: Travis Hann kjører for livet gjennom det dødelige flammehavet.
Minst 3.500 boliger og forretningsbygg er ødelagt i noen av de verste skogbrannene i California noensinne. 21 mennesker er så langt bekreftet døde.

– Vi står overfor noen skikkelige monstre, sier brannmannen Bret Couvea, ifølge avisa Los Angeles Times.

Onsdag kveld norsk tid opplyste brannvesenet at 21 mennesker er bekreftet omkommet. Situasjonen er «alvorlig, kritisk og katastrofal», ifølge brannsjef Ken Pimlott.

Minst 3.500 bolighus og forretningsbygg er blitt ødelagt av de mange brannene som herjer i områder med stor vinproduksjon nord i California.

Antallet branner øker, og er nå oppe i 22. Mange mennesker er evakuert, og i fylket Napa evakueres nå nesten halve befolkningen i Calistoga, en by med 5.000 innbyggere. Det er også beordret evakuering i Green Valley i Solano fylke, og i flere områder i Sonoma.

Brannen i Sonoma er en av flere branner som blusset opp nord for San Francisco søndag kveld og som fortsatt er helt eller delvis ute av kontroll.

Så mange som 670 mennesker er meldt savnet bare i Sonoma, men myndighetene regner med at en stor del av disse er i god behold og at de vil komme til rette igjen.

(©NTB)

Populært