Meny

Egypt jevner hus langs grensa mot Gaza med jorda

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypt har de siste ukene jevnet minst 140 bolighus langs grensa mot Gazastripen med jorda, for å etablere en såkalt buffersone mot det palestinske området. 

Egyptiske tjenestemenn bekrefter at bulldosere har ryddet et 10 kilometer langt og 1.500 meter bredt område på egyptisk side av grensa. Dette er gjort for å redusere smuglingen av våpen og hindre ulovlige grensepasseringer, hevdes det.

Ifølge øverstkommanderende for de egyptiske styrkene i Nord-Sinai-provinsen, generalmajor Abdel-Fatah Hathour, har egyptiske myndigheter lovet å betale erstatning til de mange familiene som har fått hus og jordbruksområder rasert.

En talsmann for innbyggerne i området opplyser imidlertid at de ikke har sett noe til pengene ennå.

Populært