Meny

Fransk streik setter fly på bakken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten én av tre flygninger blir trolig innstilt ved Frankrikes største flyplasser i dag som følge av en streik i protest mot kutt i offentlig sektor.

De nasjonale luftfartsmyndighetene opplyser at flyselskapene er blitt bedt om å redusere antall flygninger med 30 prosent ved flere lufthavner. Det gjelder blant annet ved flyplassene Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Beauvais, Nice og Marseille.

Air France opplyser at alle selskapets langdistanseflyginger fra de to Paris-flyplassene vil gå som normalt. 75 prosent av Air Frances kort- og mellomdistanseflyginger ventes å bli gjennomført tirsdag.

En stor del av de ansatte i offentlig sektor i Frankrike streiker tirsdag i protest mot nedskjæringer. Fagforeninger er blant annet kritisk til regjeringens beslutning om å la de ansatte bære kostnaden av den første sykedagen, samt kutt i sosiale ytelser for ansatte.

De er også bekymret for Macrons løfte om å redusere antall offentlig ansatte med 120.000.

Den én dag lange streiken støttes av alle de største fagforeningene i offentlig sektor, til forskjell fra flere todagersstreiker den siste måneden mot Macrons arbeidsmiljølovreform. De hadde begrenset omfang og var bare var støttet av fagforbundet CGT.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært