Meny

Frankrike åpner asylsentre i Niger og Tsjad

Frankrike vil gi bedre informasjon til migranter i Niger og Tsjad, for å hindre tilstrømming av økonomiske migranter som uansett vil bli sendt hjem, kunngjorde president Emmanuel Macron mandag. Foto: Pool / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike vil i løpet av de neste ukene åpne kontorer i Niger og Chad, der de kan vurdere om migranter har rett til asyl før de reiser fra Afrika.

Asylsentrene skal også bidra til å gi bedre informasjon til migranter i Niger og Tsjad, for å hindre tilstrømming av økonomiske migranter som uansett vil bli sendt hjem fra Frankrike, kunngjorde president Emmanuel Macron mandag.

Macron fremmet i juli et lignende forslag om å opprette et registreringssenter for migranter i Libya.

Ideen ble imidlertid raskt avvist som følge av den politiske situasjonen i det nordafrikanske landet, der kaos og anarki har gjort det mulig for menneskesmuglere å sende hundretusenvis av migranter ut på en farefull ferd over Middelhavet.

Les også: Fransk og tysk press mot katalanske separatister

I Tsjad og Niger vil asylkandidater bli utpekt ut ifra lister fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), sier Macron etter ha snakket med UNCHR-sjef Filippo Grandi i Paris.

Den franske presidenten sier den første operasjonen, i Niger, vil bli påbegynt ved utgangen av oktober.

Macron gjentar samtidig at Frankrike ønsker å sende ut økonomiske migranter «på en mye strengere måte», og samtidig være et tilfluktssted for dem som har krav på asyl.

Les også: Finnmarking frikjent for flyktninghjelp

Populært