Meny

Kritisk matmangel for Malis barn

Stadig flere barn sulter i Mali. Dette bildet ble tatt i landsbyen Konio i forbindelse med TV-aksjonen til CARE for åtte år siden. Et militærkupp for fire år senere fikk volden til å blusse opp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere barn trues av sult i konfliktherjede Mali, advarer FNs barnefond (UNICEF).

Mer enn 15 prosent av barna i det vestafrikanske landet lider nå av akutt feilernæring, og situasjonen er i henhold til retningslinjene fra Verdens helseorganisasjon dermed «kritisk».

I fjor led litt under 15 prosent av barna under fem år av akutt feilernæring i enkelte regioner i Mali, som dermed havnet i kategorien «alvorlig».

UNICEF anslår at 23.000 barn under fem år trues av akutt feilernæring i Mali i år og anslår at antallet vil øke til 165.000 neste år.

– Vi må gi livreddende behandling og sikre at hvert og ett av disse barna helt og fult kommer til hektene igjen, sier UNICEFs stedlige representant Lucia Elmi.

Hvert tiende barn som nå fødes i Mali, dør før det fyller fem år, viser statistikk fra Verdensbanken.

Landet er et av verdens fattigste, og flere væpnede islamistgrupper har fått fotfeste siden et militærkupp i 2012.

FNs fredsstyrke i landet teller i dag rundt 15.000 soldater og politifolk, 15 av dem norske, og operasjonen regnes som den mest risikable verdensorganisasjonen har for tiden.

4.000 franske soldater og 5.000 soldater fra fem afrikanske land er også på plass i Sahel-regionen, og USA har sendt spesialstyrker i et forsøk på å nedkjempe militante islamistgrupper som opererer på tvers av landegrensene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært