Tyrkia svarer på amerikansk visumstans

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan t.v. og USAs president Donald Trump under et møte i New York i slutten av september. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan t.v. og USAs president Donald Trump under et møte i New York i slutten av september. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA har kunngjort at de stanser alle ikke-innvandringsrelaterte visumtjenester i Tyrkia. Tyrkia svarer med å gjøre nøyaktig det samme i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse publisert på Twitter søndag skriver den amerikanske ambassaden i Ankara at «nylige hendelser» har tvunget amerikanske myndigheter til å «revurdere hvor forpliktet den tyrkiske regjeringen er til sikkerheten for amerikanske ambassader, konsulater og tjenestefolk».

Senere søndag kom en tilnærmet identisk melding fra den tyrkiske ambassaden i Washington.

–I lys av nylige hendelser har den tyrkiske regjeringen blitt tvunget til å revurdere hvor forpliktet den amerikanske regjeringen er til sikkerheten for tyrkiske ambassader, konsulater og tjenestefolk, heter det.

Videre blir det gjort klart at tyrkiske ambassader og konsulater har suspendert alle ikke-innvandringsrelaterte visumtjenester i USA.

Tidligere i uka pågrep tyrkiske myndigheter en tyrkisk ansatt ved et amerikansk konsulat, for å angivelig være tilknyttet nettverket som tilhører den USA-baserte predikanten Fetullah Gulen. Tyrkia mener Gulen er ansvarlig for forrige sommers mislykkede kuppforsøk, noe han selv benekter.

Den amerikanske ambassaden sa tidligere denne uka at de var «dypt bekymret» over at en av deres tjenestemenn hadde blitt pågrepet og nektet samtidig for anklagene mot ham.

Ifølge uttalelsen fra ambassaden søndag hete det at alle visumtjenester som ikke er relatert til innvandring suspenderes med umiddelbar virkning. Dette for å sikre at færrest mulig kommer til amerikanske ambassader og konsulater i Tyrkia i tiden fremover.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært