USAs våpenlobby vil ikke ha forbud

En innretning kalt en «bump stock» festet til en halvautomatisk rifle, avbildet ved en skytebane i Utah i USA. Foto: AP / NTB scanpix.
En innretning kalt en «bump stock» festet til en halvautomatisk rifle, avbildet ved en skytebane i Utah i USA. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: Rick Bowmer / AP

Våpenlobbyen NRA uttaler søndag at de vil motsette seg et forbud i USA mot såkalte «bump stocks», som gjør det mulig å øke skytetakten på halvautomatiske våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi mener ikke forbud har fungert for noe som helst noensinne. Det vi har sagt har vært veldig tydelig – hvis noe kan få et halvautomatisk våpen til å fungere som et helautomatisk våpen, bør det reguleres på en annen måte enn i dag, sier NRAs sjeflobbyist Chris Cox ifølge Reuters.

National Rifle Association (NRA) ba for kun to dager siden de føderale myndighetene om å vurdere hvorvidt såkalte «bump stocks», en innretning som festes på halvautomatiske våpen for å øke skytetakten, var i samsvar med loven, og om de burde være gjenstand for ytterligere restriksjoner.

Oppfordringen kom i etterkant av masseskytingen i Las Vegas. Rundt et titall av de 23 våpnene Stephen Paddock brukte i skytingen hadde gjennomgått en slik modifisering. 58 mennesker ble drept i massakren og 489 såret.

I ettertid foreslo Demokratenes senator Dianne Feinstein å forby salg og produksjon av «bump stocks», avtrekkermekanismer og annet tilbehør som kan akselerere skuddtakten i en halvautomatisk rifle. Republikanernes senator Carlos Curbelo foreslo å kun forby «bump stocks».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært