– Merkels parti går med på asylkompromiss

Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) sammen med Horst Seehofer, leder for CSU, det bayerske søsterpartiet til Merkels CDU-parti. Foto: AP / NTB scanpix.
Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) sammen med Horst Seehofer, leder for CSU, det bayerske søsterpartiet til Merkels CDU-parti. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Angela Merkels parti CDU har blitt enig med sitt søsterparti i Bayern, CSU, om et tak på hvor mange asylsøkere Tyskland kan ta imot årlig, sier partikilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyske nyhetsbyrået DPA siterer kilder i CDU som sier at CDU og CSU søndag har blitt enige om en grense på 200.000 asylsøkere hvert år.

Dermed kan et viktig hinder for videre regjeringsforhandlinger, være passert.

CDU og CSU møttes til forhandlinger søndag, og CSU-leder Horst Seehofer har tidligere satt om krav nettopp at det må settes et tak på 200.000 asylsøkere i Tyskland årlig.

CSU er kjent for å være mer konservativt enn CDU, mens statsminister Angela Merkel har fulgt en liberal flyktningpolitikk.

Seehofer har vært en av de skarpeste kritikerne av Merkels flyktningpolitikk, og han mener at hennes åpne flyktningpolitikk i 2015, da over 1 million migranter og flyktninger kom til Tyskland, var en av de viktigste årsakene til at det høyrepopulistiske og innvandringsfiendtlige partiet AfD gjorde det svært gått i valget forrige måned.

Les også:

Listhaug mener mange flyktninger får for dårlig tilbud

Unge migranter betaler skyhøy pris for drømmen om et bedre liv

Flyktninger skildrer grusomme overgrep i Myanmar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært