Skyting på grensa mellom Syria og Tyrkia

<p>Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har varslet en offensiv mot al-Qaida i Syria. Foto: Yasin Bulbul / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har varslet en offensiv mot al-Qaida i Syria. Foto: Yasin Bulbul / AP / NTB scanpix

Tyrkiske regjeringsstyrker støtte søndag sammen med jihadister fra al-Qaida på grensa mellom Tyrkia og Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i nærheten av grensebyen Kafarlusein, lengst nord i Idlib-provinsen, at de tyrkiske soldatene og islamistene i Hayat Tahrir al-Sham utvekslet ild.

Skuddvekslingen skjedde dagen etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kunngjorde at pro-tyrkiske syriske opprørere innleder en offensiv mot Hayat Tahrir al-Sham-koalisjonen i nærmeste framtid.

Skuddvekslingen startet da al-Sham-jihadistene åpnet ild mot tyrkiske soldater som var i ferd med å fjerne en mur langs grensa. Noen av de tyrkiske granatene rammet en flyktningleir på syrisk side av grensa.

Det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Store deler av Idlib-provinsen som i nord grenser til Tyrkia, er under kontroll av Hayat Tahrir al-Sham, en gruppe som ikke omfattes av nedtrappingen av militær aktivitet i Idlib som Russland, Iran og Tyrkia er blitt enig om.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært