Titusenvis i religiøs demonstrasjon i Polen

Titusenvis av mennesker deltok i en katolsk demonstrasjon i Polen lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Titusenvis av mennesker deltok i en katolsk demonstrasjon i Polen lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Czarek Sokolowski / AP

Titusenvis av polske katolikker deltok i en demonstrasjon i Polen lørdag med bønn om at Gud og jomfru Maria «må redde Polen og verden». 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den katolske kirken i Polen sier at seansen kun var et religiøst initiativ med hensikt om å be for fred i verden. Kritikere kaller det imidlertid et «åndelig våpen mot islamisering av Europa».

Titusenvis av polakker dannet menneskelige kjeder langs store deler av Polens 3.500 kilometer lange grense, fra Litauen i nord, via Hviterussland og Ukraina i øst, Slovakia og Tsjekkia i sør og sørvest til Tyskland i vest.

Krakows erkebiskop Marek Jedraszewski oppfordret i en messe i den ultrakonservative katolske radiokanalen Radio Marjya de troende til å be for at andre land i Europa må innse at det er nødvendig å vende tilbake til de kristne røttene «slik at Europa kan forbli Europa».

Datoen for demonstrasjonen var ikke tilfeldig valgt. 7. oktober feirer katolikker rosenkransens dag til minne om kristendommens seier over det ottomanske riket i slaget ved Lepanto i 1571. Lepanto var i middelalderen det italienske navnet på byen Náfpaktos i dagens Hellas.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært