Motstandere av katalansk uavhengighet demonstrerer i Spania

<p>Lørdag holdes det demonstrasjoner flere steder i Spania til støtte for et forent land. Bildet er fra en demonstrasjon til støtte for spanske sikkerhetsstyrker tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix</p><p></p>
Lørdag holdes det demonstrasjoner flere steder i Spania til støtte for et forent land. Bildet er fra en demonstrasjon til støtte for spanske sikkerhetsstyrker tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix

Motstandere av katalansk uavhengighet gjennomfører lørdag demonstrasjoner i Catalonias regionhovedstad Barcelona, Madrid og andre steder i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et såkalt «patriotisk» demonstrasjonstog starter i Madrid sentrum ved 12-tiden lørdag. Det organiseres av folk som støtter et forent Spania.

Samtidig skal det fra klokken 12 lørdag holdes folkemøter rundt omkring i landet i regi av en anonym gruppering som støtter dialog for å løse krisen mellom Madrid og Catalonia. Målet er å legge press på ordførere landet rundt.

– Spania er bedre enn dets ledere, heter det i slagord som er sendt ut i sosiale medier i forkant av demonstrasjonene.

– Øyeblikket har kommet for å stå samlet og si til våre ledere at de er uskikket og uansvarlige, heter det i et manifest som den anonyme gruppen har sendt ut.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært