Avis: Dansk politi har gjort funn i Kim Wall-søk

<p>Den svenske journalisten Kim Wall døde da hun var på reportasjetur i ubåten sammen med oppfinneren Peter Madsen. Foto: TT / NTB scanpix / EPA</p>
Den svenske journalisten Kim Wall døde da hun var på reportasjetur i ubåten sammen med oppfinneren Peter Madsen. Foto: TT / NTB scanpix / EPA

Dansk politi har gjort funn i søket etter flere levninger av den drepte journalisten Kim Wall, skriver avisen Ekstra Bladet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil ikke si noe om hva slags funn som er gjort, men ifølge avisen Ekstra Bladet er funnet fraktet til det rettsmedisinske instituttet i København.

Politiet har varslet en pressekonferanse lørdag klokka 10.

Etterforskningslederen av ubåtsaken, visepolitiinspektør Jens Møller, var personlig på sedet da funnet ble sendt til rettsmedisinsk institutt.

Dykkere søkte hele fredag i sjøen i Køge Bugt utenfor Avedøre Holme. Et forskningsskip fra universitetet i Aarhus har bistått i søket.

Fredag kveld kom skipet til land, og noe som var dekket av en presenning, ble løftet fra skipet og lagt inn i en bårebil som ventet på kaia, skriver avisen. Bårebilen skal ha kjørt fra kaia og til det rettsmedisinske instituttet i København.

Les også: Aktor: Fant filmer med drap og tortur på Madsens PC

Siktet for drap

Kim Wall forsvant 10. august da hun var på tur med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans hjemmebygde ubåt. Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt mens den var i ferd med å synke.

Halvannen uke senere ble kroppen til Wall funnet i sjøen, men armer, bein og hode var fjernet og er fortsatt ikke funnet.

Peter Madsen ble pågrepet og er varetektsfengslet, siktet for drap.

Les også: Slik var Kim Wall

DØD: Journalisten Kim Wall døde om bord på den privateide danske ubåten UC3 Nautilus. Foto: AFP / Peter Thompson
DØD: Journalisten Kim Wall døde om bord på den privateide danske ubåten UC3 Nautilus. Foto: AFP / Peter Thompson

Tortur og drap

Under et rettsmøte i København tirsdag ble det kjent at politiet har funnet flere filmer som viser tortur og drap på Madsens PC.

I videoene skal man kunne se drap ved hengning og halshugging.

– Det er vår oppfatning at det er snakk om videoopptak av ekte drap på kvinner, sa Aktor Jakob Buch-Jepsen, ifølge danske TV2.

Påtalemyndigheten understreket at Madsen ikke har noe å gjøre med handlingene i videoene. Madsen har tidligere forklart at flere kan ha hatt tilgang til datamaskinen som sto i hans laboratorium.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært