Russiske hackere anklaget for å ha stjålet info fra NSA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske hackere anklages for å ha stjålet viktig informasjon fra etterretningsorganisasjonen NSA i USA, skriver Wall Street Journal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisa anklages hackerne for å ha tilegnet seg informasjon om hvordan USA infiltrerer utenlandsk nettverk og forsvarer seg mot cyberangrep. Det er tredje gang NSA rammes av alvorlige lekkasjer.

Avisa skriver at hackingen skjedde da en ansatt tok med seg klassifisert informasjon hjem og lastet den ned på sin egen private PC. En kilde sier at den ansatte kan ha jobbet med å utvikle malware for NSA, og at det kan ha utløst en alarm hos Kaspersky.

Ifølge en rekke kilder avisa har snakket med. skjedde hackingen etter at den NSA-ansatte ble identifisert gjennom bruk av et antivirusprogram fra Kaspersky Lab. Det russiske firmaet nekter for å være involvert i hendelsen, som skjedde i 2015, men først ble oppdaget i år.

Amerikanske myndigheter la i forrige måned ned forbud mot at føderale organer benytter seg av programmer fra firmaet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaspersky selv sier de er uavhengige og ikke har noen forbindelse til russiske myndigheter.

– Kaspersky er ikke blitt gitt noen bevis som gir grunn til å hevde at firmaet er involvert i saken som Wall Street Journal har, og det er uheldig at påstander som ikke er bevist om firmaet, til stadighet dekkes av pressen, skriver Kapersky Lab i en pressemelding.

Den første store lekkasjeskandalen som rammet NSA, var da Edward Snowden i 2013 lekket materiale om amerikansk overvåking. I 2016 ble en annen NSA-ansatt, Harold Thomas Martin, arrestert etter at han hadde tatt med seg klassifisert materiale hjem.