Storm herjer Nord-Tyskland – flere døde og full stopp i fly- og togtrafikk

Her har et tre blitt revet over ende i stormen som herjer i Berlin, og falt over en bil. Foto: Michael Sohn/AP/NTB scanpix
Her har et tre blitt revet over ende i stormen som herjer i Berlin, og falt over en bil. Foto: Michael Sohn/AP/NTB scanpix Foto: Michael Sohn / AP

Stormen «Xavier» herjer Nord-Tyskland. Foreløpig er det meldt om sju døde, og flere steder er det full stopp i både fly- og togtrafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld meldes det om ekstremvær i Nord-Tyskland. I Berlin er det målt vindstyrke opp i 120 kilometer i timen. Sju personer er så lang meldt omkommet som en følge av stormen. Dødsfallene har skjedd i Berlin og Hamburg. Ekstremværet påvirker også trafikken. Begge flyplassene i Berlin har kansellert avganger og satt fly på bakken, og mye av byens transportsystem er midlertidig stengt. Det meldes videre om stopp i togforbindelsen mellom flere av Tysklands nordlige byer.

Rundt 400 passasjerer ble tidligere på dagen torsdag evakuert fra høyhastighetstog på vei til Berlin fra Amsterdam. Stormen har fått navnet «Xavier» og er forventet å bevege seg videre til Polen i løpet av natten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært