California gir ulovlige immigranter beskyttelse

Californias guvernør Jerry Brown signerte torsdag en lovendring som gir beskyttelse til immigranter som oppholder seg ulovlig i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovendringen forhindrer politiet i å undersøke personers immigrasjonsstatus, og den forhindrer politiet i å delta i føderale etterforskninger knyttet til håndhevelse av immigrasjonslovene.

– Med dette styrker vi sikkerheten til våre innbyggere og sørger for alle de hardtarbeidende menneskene som hver dag bidrar til vår felles velferd får den respekten de fortjener, sa guvernør Jerry Brown i en uttalelse torsdag.

Lovendringen blir sett på som et svar på tiltalte til president Donald Trumps mange krasse utspill om å deportere ulovlige innvandrere, og den ble introdusert av den demokratiske senatoren Kevin de Leon. Endringen, som trer i kraft i januar 2018, kan derimot koste delstaten en del statlige subsidier. Estimater viser at California kan miste mer enn 28 millioner dollar i støtte årlig. Dette er midler øremerket politiet.

Det er anslått å være rundt 2,3 millioner mennesker bosatt i California uten lovlig opphold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært