Russisk politi gikk til aksjon mot opposisjonsbevegelse

Russisk politi gikk torsdag til aksjon mot opposisjonsbevegelsen Open Russia. Bevegelsen er finansiert av den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij (bildet), som i dag er i eksil i Europa. Bildet er fra en tale under Oslo Freedom Forum i 2014. Foto: Torstein Bøe/ NTB scanpix
Russisk politi gikk torsdag til aksjon mot opposisjonsbevegelsen Open Russia. Bevegelsen er finansiert av den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij (bildet), som i dag er i eksil i Europa. Bildet er fra en tale under Oslo Freedom Forum i 2014. Foto: Torstein Bøe/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russisk politi har aksjonert mot kontorlokalene til opposisjonsbevegelsen Open Russia i Moskva. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi tok torsdag seg inn i kontorlokalene til opposisjonsbevegelsen Open Russia og skal ha beslaglagt telefoner, datamaskiner og kameraer. Politiet gikk også til aksjon mot privatadressene til flere av de ansatte i bevegelsen.

Ansvarlig redaktør for nettstedet Open Russia, foreldrene til bevegelsens styreformann, Alexandr Solovjov, nettsidens administrator og datteren til en ansatt er blant dem som ble rammet i aksjonen.

Aksjonen ble fulgt av den russiske TV-kanalen Ren TV, og bilder derfra viser ansatte som blir lagt i bakken av russisk politi.

Solovjov uttalte torsdag at russiske etterforskere ser aksjonen i sammenheng med skattesaken mot den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij fra 2003, som i dag lever i eksil i Europa. Open Russia er finansiert av Khodorkovskij.

Solovjov festet tilsynelatende liten lit til den forklaringen.

– Jeg var i åttende klasse da den saken pågikk, bemerket han på Twitter torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært