Catalonias største banker vurderer å forlate Barcelona

De to største bankene i Catalonia skal nå vurdere å forlate regionen etter folkeavstemningen om katalansk uavhengighet. Her har folk samlet seg foran politistasjonen i Barcelona for å protestere mot politiets håndtering av folkeavstemningen.
De to største bankene i Catalonia skal nå vurdere å forlate regionen etter folkeavstemningen om katalansk uavhengighet. Her har folk samlet seg foran politistasjonen i Barcelona for å protestere mot politiets håndtering av folkeavstemningen. Foto: Francisco Seco / AP

Dersom katalanske ledere utroper selvstendighet, vurderer regionens største banker å flytte hovedkontorene ut av Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Catalonias største bank, Caixabank, og regionens nest største bank, Banco Sabadell, vurderer ifølge medier begge å flytte hovedkontorene sine bort fra Barcelona dersom den katalanske regionalpresidenten Carles Puigdemont gjennomfører trusselen om å erklære uavhengighet i neste uke.

En talsmann for Sabadell har bekreftet at spørsmålet om flytting skal diskuteres på et styremøte torsdag, ifølge det private nyhetsbyrået Europa Press.

Da retorikken mellom Barcelona og Madrid intensiverte tidligere denne uken, sank bankenes aksjer på børsen. Banco Sabadells aksjer så en nedgang på 10 prosent. Torsdag tok bankenes aksjer seg opp igjen.

Catalonia er Spanias rikeste region og står for en femdel av Spanias økonomi.

Helgens folkeavstemning endte i kaos, og det nasjonale politiet som var sendt nordover, anklages for overgrep etter sin hardhendte framferd mot velgerne.

Dersom Catalonia erklærer uavhengighet, kan Spania reagere med å suspendere Catalonias autonome status og pålegge direkte regjering fra Madrid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært