Politiet tror Las Vegas-skytteren fikk hjelp

<p>Eric Paddock, hovedmannen bak massakren i Las Vegas.</p>
Eric Paddock, hovedmannen bak massakren i Las Vegas. Foto: John Raoux / AP

Politiet i Las Vegas tror at gjerningsmannen bak massakren i Las Vegas må ha fått hjelp fra andre. Nå jakter de ukjent kvinne, ifølge NBC News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. oktober åpnet Stephen Paddock (64) ild mot publikumet på utendørskonsert i Las Vegas. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret. Torsdag medga viseadministrerende direktør i FBI, Andrew McCabe, at de er forbløffet over hvordan en voksen mann uten noen form for kriminelt rulleblad, kunne forårsake dette blodbadet.

– Mangelen på motiv forbløffer oss i denne saken, sa han til pressen torsdag.

Den 64 år gamle drapsmannen førte tilsynelatende et rolig liv. Han hadde få nære venner og var ikke på sosiale medier. FBI har avdekket at han til tider brukte mye tid på gambling, men dette dreier seg i hovedsak om video-poker. Etterforskere har analysert Paddocks datamaskin og mobilsamtaler, men de har ikke avdekket verken koblinger til kjente terroristgrupper eller tegn på mental sykdom.

– Dette angrepet etterlot seg ikke den typen fotavtrykk som du gjerne finner i angrep av denne typen, kommenterte McCabe.

Aktuelt: Las Vegas-skytterens kjæreste: Kjente ikke til massakreplan

Skal ha vurdert andre byer

I arbeidet med å avdekke Paddocks motiv har FBI har konsentrert seg om å kartlegge drapsmannens bevegelser i tiden før skytingen. De vet han gjorde massive innkjøp av våpen i fjor, og de vet at han hadde en fluktplan på plass. Dette tyder på nøye planlegging.

Mye tyder at Paddock også har rekognosert andre mulige åsteder som egnet til å gjennomføre massedrap. Han hadde reservert to rom på et hotell i Chicago i august. Hotellrommene ble booket for tidsrommet den populære Lollapalooza-festivalen gikk av stabelen. Lollapalooza-festivalen tiltrekker seg årlig flere tusen mennesker, og fra rommene som ble reservert, ville Paddock hatt god utsikt til parken hvor festivalen ble arrangert.

Paddock skal også ha gjort undersøkelser angående egnede områder i Boston, melder nettsiden TMZ.

Leter etter kvinne

Ifølge TV-kanalen NBC News søker politiet etter en mystisk kvinne som har blitt sett sammen med Paddock bare dager før masseskytingen.

Det er uklart om kvinnen har kobling til skytingen, men politiet har interesse av å snakke med henne.

Opplysningene skal stamme fra politikilder nær etterforskningen.

Les også: – Las Vegas-massedrapsmannen sendte penger til Filippinene

Sporer penger

Onsdag sa Clark County-sheriff Joseph Lombardo at det kan tenkes at Paddock kan ha hatt en medhjelper. Bakgrunnen for spekulasjonen er arsenalet og mengden eksplosiver som ble funnet i bilen hans.

Hans australsk-filippinske samboer Marilou Danley har forklart at hun ikke hadde noe anelse om Paddocks planer. Dagen før skytingen overførte Paddock 100.000 dollar til en konto i Filippinene. Etterforskere prøver nå å spore de pengene.

Fakta: Tidslinjen i angrepet i Las Vegas

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært