Ny hund drept av norsk ulv i Sverige

To ulver fra Slettåsreviret og Julussareviret er observert i Sverige. På bildet undersøker og merker mannskaper fra Statens Naturoppsyn en ulv fra slettåsreviret. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
To ulver fra Slettåsreviret og Julussareviret er observert i Sverige. På bildet undersøker og merker mannskaper fra Statens Naturoppsyn en ulv fra slettåsreviret. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en hund ble tirsdag funnet drept av en ulv som trolig er norsk, i Österåker nord for Stockholm. Dette er fjerde gang på kort tid ulv dreper hund i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En fjerde hund er nå bekreftet drept av ulv i et område nord for Stockholm, skriver Nationen. I september tillot fylkesledelsen i Sverige skadefelling av ulv i området.

– Vi ser nå at skadefelling må gjennomføres av hensyn til allmenn helse og sikkerhet og risikoen for alvorlig skade, sa miljødirektør i Stockholm, Göran Åström den gangen.

Hunden som tirsdag ble funnet drept, befant seg innenfor skadefellingsområdet

Det er påvist to ulver i området, og begge er fra Norge. En hannulv fra Slettåsreviret og en tispe fra Julussareviret.

Hittil har ulvejakten vært resultatløs, men myndighetene i Sverige valgte fredag i forrige uke å forlenge skadefellingsperioden til og med 22. oktober.

Les også:

Regjeringen godkjenner felling av 26 ulv utenfor ulvesonen

Amerikanske forskere slår fast at norsk ulv kom fra øst

Svenske elever jaget bort ulv fra skolegården