Ny hund drept av norsk ulv i Sverige

To ulver fra Slettåsreviret og Julussareviret er observert i Sverige. På bildet undersøker og merker mannskaper fra Statens Naturoppsyn en ulv fra slettåsreviret. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
To ulver fra Slettåsreviret og Julussareviret er observert i Sverige. På bildet undersøker og merker mannskaper fra Statens Naturoppsyn en ulv fra slettåsreviret. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nok en hund ble tirsdag funnet drept av en ulv som trolig er norsk, i Österåker nord for Stockholm. Dette er fjerde gang på kort tid ulv dreper hund i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fjerde hund er nå bekreftet drept av ulv i et område nord for Stockholm, skriver Nationen. I september tillot fylkesledelsen i Sverige skadefelling av ulv i området.

– Vi ser nå at skadefelling må gjennomføres av hensyn til allmenn helse og sikkerhet og risikoen for alvorlig skade, sa miljødirektør i Stockholm, Göran Åström den gangen.

Hunden som tirsdag ble funnet drept, befant seg innenfor skadefellingsområdet

Det er påvist to ulver i området, og begge er fra Norge. En hannulv fra Slettåsreviret og en tispe fra Julussareviret.

Hittil har ulvejakten vært resultatløs, men myndighetene i Sverige valgte fredag i forrige uke å forlenge skadefellingsperioden til og med 22. oktober.

Les også:

Regjeringen godkjenner felling av 26 ulv utenfor ulvesonen

Amerikanske forskere slår fast at norsk ulv kom fra øst

Svenske elever jaget bort ulv fra skolegården

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært