Senator: Ingen terrorisme-kobling i Las Vegas

Ingen kjenner fortsatt motivet til 64 år gamle Stephen Craig Paddock, som skjøt og drepte 59 mennesker og såret over 500 i Las vegas søndag. Foto: AP / NTB scanpix
Ingen kjenner fortsatt motivet til 64 år gamle Stephen Craig Paddock, som skjøt og drepte 59 mennesker og såret over 500 i Las vegas søndag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det finnes ingen terrorisme-kobling til masseskytingen i Las Vegas, opplyste etterretningskomiteens leder onsdag, senator Richard Burr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På nåværende tidspunkt er jeg glad for å kunne si at det ikke ser ut til å ha vært noen forbindelser til terrorisme, sa Burr til reportere etter komiteens møte onsdag.

IS har hevdet at gjerningsmannen Stephen Craig Paddock, en 64 år gammel hvit pensjonert regnskapsfører og som likte å spille på kasino, var «soldat» for den ytterliggående islamistgruppa.

Amerikansk politi har fra starten av vært skeptisk til denne påstanden. FBIs spesialagent som leder det føderale politiets etterforskning i Las Vegas, Aaron Rouse, har sagt at etterforskerne ikke har funnet noen som helst slags form for bevis som kunne etablere en slik kobling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært