Meny

Senator: Bred enighet om at russerne hacket «politiske filer»

Det er overensstemmelse om at russere spredte hacket informasjon med den hensikt å påvirke valget, sier Demokratenes nestleder i Senatets etterretningskomité.

Komiteen orienterte onsdag pressen om at etterforskningen av mulig samarbeid mellom Russland og Donald Trumps valgkampapparat fortsetter.

Komiteens nestleder Mark Warner sier det er en bred konsensus i komiteen om at russerne «hacket politiske dokumenter», samt offentliggjorde denne informasjonen med formål om å påvirke valgresultatet.

Den republikanske lederen i komiteen, senator Richard Burr, sier granskingen ennå ikke har munnet ut i noen konklusjon. Over 100 vitner er utspurt, men mer arbeid gjenstår.

Nylig opplyste Facebook at rundt ti millioner amerikanere så politiske annonser på nettsamfunnet som selskapet hevder ble kjøpt i Russland i tiden før presidentvalget. De over 3.000 annonsene ble kjøpt av et såkalt troll-selskap. Burr sier onsdag at etterretningskomiteen ikke kommer til å offentliggjøre innholdet i disse annonsene.

Siden Burr og Warner startet etterforskningen i januar, har titalls etterretningsansatte og tjenestemenn møtt til høringer. Målet er å kartlegge omfanget av russisk innblanding i fjorårets presidentvalg.

Granskingen i Senatets etterretningskomité er bare én av flere granskinger som pågår i Kongressen, som også undersøker om det finnes forbindelser mellom den russiske innblandingen og Trumps valgstab.

Populært