Senator: Bred enighet om at russerne hacket «politiske filer»

Det er overensstemmelse om at russere spredte hacket informasjon med den hensikt å påvirke valget, sier Demokratenes nestleder i Senatets etterretningskomité.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komiteen orienterte onsdag pressen om at etterforskningen av mulig samarbeid mellom Russland og Donald Trumps valgkampapparat fortsetter.

Komiteens nestleder Mark Warner sier det er en bred konsensus i komiteen om at russerne «hacket politiske dokumenter», samt offentliggjorde denne informasjonen med formål om å påvirke valgresultatet.

Den republikanske lederen i komiteen, senator Richard Burr, sier granskingen ennå ikke har munnet ut i noen konklusjon. Over 100 vitner er utspurt, men mer arbeid gjenstår.

Nylig opplyste Facebook at rundt ti millioner amerikanere så politiske annonser på nettsamfunnet som selskapet hevder ble kjøpt i Russland i tiden før presidentvalget. De over 3.000 annonsene ble kjøpt av et såkalt troll-selskap. Burr sier onsdag at etterretningskomiteen ikke kommer til å offentliggjøre innholdet i disse annonsene.

Siden Burr og Warner startet etterforskningen i januar, har titalls etterretningsansatte og tjenestemenn møtt til høringer. Målet er å kartlegge omfanget av russisk innblanding i fjorårets presidentvalg.

Granskingen i Senatets etterretningskomité er bare én av flere granskinger som pågår i Kongressen, som også undersøker om det finnes forbindelser mellom den russiske innblandingen og Trumps valgstab.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært