Foreldre dømt for å ha tvangsgiftet bort datter

<p>BRYLLUP: Her er den svenske 19-åringen sammen med ektemannen og hans familie under bryllupet.</p>
BRYLLUP: Her er den svenske 19-åringen sammen med ektemannen og hans familie under bryllupet. Foto: Polisen

Et foreldrepar i svenske Västerås er dømt til fengselsstraff for ekteskapstvang etter at de giftet bort sin 19-årige datter mot hennes vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er andre gang i historien det blir avsagt en slik dom i Sverige, melder SVT Västmanland.

Jenta var for tre år siden blitt kjæreste og hadde sex med en jevngammel gutt i Sverige, noe foreldrene skal ha mislikt. For å gjenopprette hennes ære, skal mor og far da ha valgt å tvangsgifte henne bort til en fetter i Kurdistan.

Tingretten slår fast at giftemålet skjedde mot jentas vilje, og dømte foreldrene til henholdsvis 16 og 12 måneders fengselsstraff. Ifølge dommen fikk faren ekstra straff for å ha spyttet på datteren flere ganger og kalt henne hore.

Foreldrene nekter å ha gjort noe galt.

- Dommen bør bli alment kjent

Under rettssaken fortalte jenta via videokonferanse fra hemmelig sted at hun hadde gått med på ekteskapet for å slippe å bli banket av foreldrene. Samtidig som foreldrene la planene for datteren, hadde hun ha kommet i kontakt med en hjelpeorganisasjon som bisto henne med hvordan hun skulle komme seg vekk fra Kurdistan og tilbake til Sverige.

Også jentas bror var med på planene.

– Jeg konstaterer at tingretten deler min vurdering av saken. Dommen er en oppreisning for jenta, og jeg håper dommen blir spredt slik at det blir allment kjent at slik oppførsel ikke er tillatt. Og at man faktisk kan få ganske lang fengselsstraff for dette, sier aktor, Jessica Wenna.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært