Journalist i Zimbabwe anholdt for å ha vanæret landets førstedame

Zimbabwes førstedame, Grace Mugabe, vil ikke ha noe av at journalister tar seg friheter og skriver om hennes privatliv. Her er hun avbildet sammen med ektemann og president Robert Mugabe under et partimøte.
Zimbabwes førstedame, Grace Mugabe, vil ikke ha noe av at journalister tar seg friheter og skriver om hennes privatliv. Her er hun avbildet sammen med ektemann og president Robert Mugabe under et partimøte. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP

En journalist fra Zimbabwe er blitt anholdt for å ha skrevet en artikkel som ble oppfattet som en fornærmelse mot Grace Mugabe, landets førstedame.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenneth Nyangani fra den privateide avisen Newsday ble anholdt sent mandag, opplyser politiet. Nyangani hadde skrevet en sak om at førstedamen, viden kjent for sine dyre shoppingvaner, hadde gitt klær, sågar brukt undertøy, til tilhengere av ektemannens parti, ZANU-PF. Gaven blir omtalt som en veldedig handling.

Men denne type detaljrikdom er ikke uproblematisk i Zimbabwe. En talsmann for en gruppe jurister som arbeider for menneskerettigheter, Kumbirai Mafunda, sier at politiet vil tiltale Nyangani for vanæring av presidenthustruen.

Zimbabwe innehar 128. plass av de 180 på listen til Reportere uten grenser over land med svak pressefrihet.

Zimbabwes president Robert Mugabe (93) har styrt landet i 30 år og har øyensynlig til hensikt å stille til gjenvalg neste år. Hans etterfølger, når den tid uvegerlig kommer, er antatt å bli hans mye yngre kone, Grace.

Stemmer: Vil et kortvarig, stort løft virke i Afrika?

Aktuelt:

Zimbabwes førstedame meldte seg til politiet etter overfallsanklager

Mugabe får enda mer makt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært