Meny

HRW anklager Jordan for å kaste ut syriske flyktninger

Hundretusenvis av syrere har flyktet til nabolandet Jordan, som sender tilbake stadig flere. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Human Rights Watch anklager Jordan for å utvise stadig flere syriske krigsflyktninger.

Jordan huser flere hundre tusen syriske flyktninger, men i en fersk rapport fra HRW heter det at mange blir sendt tilbake til farlige områder av Syria etter kun summarisk gjennomgang av sine historier.

I rapporten heter det at mange storfamilier har opplevd kollektiv utvisning. I løpet av de første fem månedene i 2017 har jordanske myndighetene utvist rundt 400 registrerte flyktninger i måneden, heter det.

– Jordan bør ikke sende folk tilbake til Syria uten å forvisse seg om at de ikke kan bli utsatt for tortur eller annen skade. Ingen bør sendes ut uten at de har fått en rettferdig mulighet til å tale sin sak, sier sjefen arbeidet med flyktningers rettigheter innenfor HRW, Bill Frelick.

FN anslår at Jordan huser 650.000 flyktninger, mens jordanske myndigheter setter tallet til 1,3 millioner.

Populært