HRW anklager Jordan for å kaste ut syriske flyktninger

Hundretusenvis av syrere har flyktet til nabolandet Jordan, som sender tilbake stadig flere. Foto: AP / NTB scanpix
Hundretusenvis av syrere har flyktet til nabolandet Jordan, som sender tilbake stadig flere. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Human Rights Watch anklager Jordan for å utvise stadig flere syriske krigsflyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordan huser flere hundre tusen syriske flyktninger, men i en fersk rapport fra HRW heter det at mange blir sendt tilbake til farlige områder av Syria etter kun summarisk gjennomgang av sine historier.

I rapporten heter det at mange storfamilier har opplevd kollektiv utvisning. I løpet av de første fem månedene i 2017 har jordanske myndighetene utvist rundt 400 registrerte flyktninger i måneden, heter det.

– Jordan bør ikke sende folk tilbake til Syria uten å forvisse seg om at de ikke kan bli utsatt for tortur eller annen skade. Ingen bør sendes ut uten at de har fått en rettferdig mulighet til å tale sin sak, sier sjefen arbeidet med flyktningers rettigheter innenfor HRW, Bill Frelick.

FN anslår at Jordan huser 650.000 flyktninger, mens jordanske myndigheter setter tallet til 1,3 millioner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden