Meny

Las Vegas-drapsmannen hadde 23 våpen på hotellrommet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskere har funnet 23 våpen på hotellrommet til mannen som massakrerte minst 59 mennesker og såret over 500 i Las Vegas.

Ifølge The New York Times var to av riflene på hotellrommet til Stephen Craig Paddock plassert på stativer. I tillegg er det funnet 19 våpen i Paddocks hjem i Mesquite.

Sheriff Joseph Lombardo i Clark County opplyste på en pressekonferanse like etter midnatt norsk tid at minst 16 våpen ble funnet på hotellrommet. Dette tallet ble senere oppjustert til 23. Politiet bekrefter også funn av eksplosiver og ammunisjon i boligen til 64-åringen i byen Mesquite.

Politiet jobber nå på fire ulike steder: Paddocks hotellrom på Mandalay Bay, konsertområdet, huset hans i Mesquite og et annet hus Paddock eier i byen Reno nordvest i Nevada.

Mandag kveld lokal tid var et titalls politifolk og politiets spesialstyrke samlet utenfor Paddocks hus i Reno. Også en bombegruppe var på plass. Paddocks nærmeste nabo sa hun sist så ham i juni.

Bakgrunn: 59 drept og over 500 såret i Las Vegas-massakren

365 meter

Politiet i Las Vegas har oppjustert tallet på døde til 59. 527 mennesker ble såret da Paddock åpnet ild mot publikum på en utendørskonsert med countryartisten Jason Aldean søndag kveld.

Den pensjonerte hvite regnskapsføreren befant seg i 32. etasje på Mandalay Bay Hotel and Casino og avfyrte flere hundre skudd ut av vinduet.

Fra rommet han oppholdt seg i og til konsertarenaen er det 365 meter i luftlinje.

Aktuelt: Faren til massedrapsmannen var blant USAs mest ettersøkte

Broren lamslått

Våpenbutikk i Mesquite bekrefter at Paddock handlet våpen der. Ifølge eieren ga ikke 64-åringen fra seg noen tegn som kunne tydet på at han var uskikket til å kjøpe våpen.

Avisen The Telegraph skriver at Paddock har bodd i Mesquite siden juni i fjor. Han har tidligere bodd i både Texas og Florida. Hva som kan være motivet bak massedrapet er foreløpig ikke kjent.

Gjerningsmannens bror, Eric Paddock, sier han er fullstendig lamslått etter det som er skjedd. I et kort intervju med avisen Orlando Sentinel sier han at han ikke kan forstå eller forklare brorens handlinger.

– Vi har overhodet ingen forklaring. Jeg kan ikke forestille meg hvorfor han skulle gjøre noe slikt. Hvis dere i pressen finner ut noe, gi oss beskjed! Jeg fatter ingenting, sier Eric Paddock.

Aktuelt:

Broren om Vegas-drapsmannen: Rik eiendomsinvestor som likte pengespill

Trump: Uaktuelt å diskutere våpenlovgivning

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært