Meny

Politiet: Ingen forbindelse mellom knivdrap i Marseille og IS

Sentralstasjonen i Marseille ble evakuert etter hendelsen der en mann knivstakk og drepte to personer før han selv ble skutt av politiet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Franske etterforskere har så langt ikke funnet noen forbindelse mellom knivangrepet i Marseille i helgen og IS, sier en politikilde.

To kvinner ble knivstukket og drept på byens største togstasjon. IS har hevdet å stå bak drapene og har omtalt gjerningsmannen som en av IS' soldater.

Flere øyenvitner har sagt at mannen roptd «Allahu Akbar» i det han begynte å stikke rundt seg. Dermed føyer øyensynlig hendelsen seg inn i en rekke lignende terrorhandlinger de siste månedene.

Men mandag opplyste en kilde i politiet at det ikke er funnet troverdige spor som setter mannen i forbindelse med IS. Gjerningsmannens identitet er heller ikke hundre prosent klarlagt. Han er trolig av tunisisk herkomst, kjent av politiet for lovbrudd som butikktyverier og ulovlig besittelse av våpen.

Mannen har siden 2005 operert med sju forskjellige navn. Frankrikes sjefanklager i terrorsaker, François Molin, sier at mannen ble pågrepet for butikktyveri i Lyon for bare en uke siden. Da hadde han vist fram et tunisisk pass og sagt til politiet at han var stoffmisbruker uten fast adresse. Molin navnga ham som Ahmed H.

Ofrene var kusiner, begge 20 år gamle fra Lyon. Den ene studerte i Marseille, den andre var på besøk i helgen. Videoopptak fra stasjonsområdet viser voldsom knivstikking fra gjerningsmannen.

Han ble skutt og drept av medlemmer av den franske antiterrorstyrken Sentinelle.

Populært