Meny

Skottlands leder kritiserer spansk håndtering av folkeavstemning

En mann viser fram merket på ryggen etter å ha blitt slått av politiet i nærheten av en skole i Barcelona. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skottlands førsteminister, Nicola Sturgeon, uttrykker støtte til folkeavstemningen i Catalonia og kritiserer spanske myndigheters håndtering.

– Stadig mer bekymret som følge av bilder fra #Catalonia, skriver Sturgeon i en Twitter-melding søndag.

– Uansett hva vi mener om uavhengighet, bør vi alle fordømme hendelsene vi er vitne til og be Spania endre kurs før noen blir alvorlig skadd. La folk stemme på fredelig vis, skriver hun videre.

Sturgeon har selv kjempet for at Skottland løsriver seg fra Storbritannia.

(Saken fortsetter under)

Catalonias ombudsmann Rafael Ribo varslet samme dag at han vil klage på den spanske regjeringens håndtering til europeiske myndigheter, blant annet til Europarådet.

I en følelsesladd uttalelse til pressen sa han at den spanske regjeringen har vist liten respekt for menneskerettighetene. Han ba også regjeringen stanse all vold mot borgerne.

Ribo er utnevnt av regionale myndigheter og har i oppgave å overvåke menneskerettssituasjonen i den spanske regionen.

Nærmere 40 mennesker ble skadd da spansk politi aksjonerte for å stanse folkeavstemningen i Catalonia søndag. De fleste fikk lettere skader, men minst ni personer er sendt til sykehus.

Les også: Spansk politi anklages for brutal framferd mot katalanske velgere

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært