Minst ni til sykehus etter politiaksjoner mot velgere i Catalonia

Spansk opprørspoliti bruker køller mot katalanske velgere i nærheten av en skole i Barcelona. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Spansk opprørspoliti bruker køller mot katalanske velgere i nærheten av en skole i Barcelona. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 38 personer ble såret idet spansk politi aksjonerte for å stanse folkeavstemningen i Katalonia, melder nødetatene. Ni av dem er brakt til sykehus. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ble såret da spansk opprørspoliti brukte gummikuler og køller mot demonstranter da de aksjonerte mot en rekke valglokaler.

Ifølge øyevitner ble en demonstrant skutt i leggen, mens en annen ble fraktet til sykehus i ambulanse. De fleste som er skadd, er blitt behandlet for slag, svimmelhet og panikkanfall, opplyser det regionale helsedepartementet i Barcelona.

Gummikulene ble avfyrt da demonstranter forsøkte å hindre politiet i å komme ut av en skole i Barcelona. Politiet hadde gått inn og beslaglagt valgmateriell til den katalanske folkeavstemningen, som spanske myndigheter mener er ulovlig.

Katalanernes president Carles Puigdemont fordømmer i kraftige ordelag politiets bruk av gummikuler.

– Dette er urettferdig og uforsvarlig, sier han.

Les også: Spansk politi skyter gummikuler mot demonstranter i Barcelona

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært