Meny

Christopher Wray innsatt som ny FBI-sjef

Justisminister Jeff Sessions håndhilser på Christopher Wray under innsettelsesseremonien torsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christopher Wray er formelt innsatt som FBIs nye direktør etter James Comey som fikk sparken av president Donald Trump i mai.

Den 45 minutter lange innsettelsesseremonien fant sted i FBIs hovedkvarter i Washington torsdag og var mer som en formalitet å regne, siden Wray har hatt stillingen i to måneder.

Trump, som utpekte Wray, var ikke til stede. Det var heller ikke Wrays forgjengere James Comey og Robert Mueller. Justisminister Jeff Sessions var derimot til stede.

– Vårt oppdrag er enkelt men samtidig dypt og går ut på å beskytte det amerikanske folk og opprettholde grunnloven. Dette oppdraget har ikke blitt endret, og det kommer heller ikke til å endre seg så lenge jeg har noe å si om den saken, sa Wray.

Verken FBIs gransking av Hillary Clintons bruk av privat epostserver eller Russland-granskingen ble nevnt under seremonien. Wray snakket i stedet i generelle ordelag.

– Vi skal spore opp fakta på uavhengig vis, uansett hvor de fører oss og uansett om noen liker det, sa han.

Wray har bakgrunn som statsadvokat, og ledet en avdeling i justisdepartementet under George W. Bush. Den siste stillingen Wray har hatt var i et privat advokatfirma i Atlanta.

FBI-direktører utnevnes på tiårige åremål for å kunne være beskyttet fra politisk påvirkning. Mueller, som overtok bare noen dager etter 11. september-angrepene, satt i tolv år. Comey fikk sparken i mai i år etter fire år.

Populært