EU-kommissær sletter sin konto på «hatets motorvei»

EUs kommissær for forbrukersaker sier hun har strøket sin Facebook-konto. Hun mener nettsteder som Facebook er ynglesteder for hatefulle ytringer, noe hun ikke vil være med på. Foto: Noah Berger/AP/NTB scanpix
EUs kommissær for forbrukersaker sier hun har strøket sin Facebook-konto. Hun mener nettsteder som Facebook er ynglesteder for hatefulle ytringer, noe hun ikke vil være med på. Foto: Noah Berger/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et medlem av EU-kommisjonen går hardt ut mot Facebook. Hun har slettet sin egen konto fra det hun kaller «hatets motorvei» og ber internettselskapet rydde opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommissær for justis- og forbrukersaker, Vera Jourova fra Tsjekkia, sier hun har gitt sine medarbeidere beskjed om beslutningen som ledd i arbeidet med å finne måter å takle hatefulle ytringer på.

– Da vi startet arbeidet med å finne framtidige retningslinjer for oppførsel på internett, møtte jeg også representanter for Facebook. Jeg fortalte dem at jeg akkurat hadde slettet min konto fordi jeg oppfattet Facebook som en hatets motorvei, og at dette var noe jeg ikke ønsket å støtte, sa Jourova på et pressemøte torsdag.

Les også: Nettgiganter innkalt på det politiske teppet i Washington

Facebook overleverer russiske annonser til Kongressen

Vurderer strengere regulering

YouTube, som eies av Google, Microsoft, Twitter og Facebook undertegnet i mai 2016 en protokoll om oppførsel på nettet og lovet å se på mistenkelige innlegg innen 24 timer, samt fjerne lovstridig materiale.

Men kommisjonen mener at ytterligere grep er nødvendig og foreslår nye tiltak for raskere å fjerne hatinnlegg og oppfordringer til terror.

– Hvis dette ikke blir fulgt opp, vil EU foreslår strengere regulering av dette feltet tidlig neste år, advarte Jourova.

Les også: – De voksne har tatt over Facebook

Personvernpolicy