Nordkoreanske bedrifter i Kina har fått 120 dager på å legge ned

Kinas utenriksminister, Wang Yi, skal denne uken møte USAs utenriksminister, Rex Tillerson. Kina har torsdag lagt ytterligere sanksjoner på Nord-Korea.
Kinas utenriksminister, Wang Yi, skal denne uken møte USAs utenriksminister, Rex Tillerson. Kina har torsdag lagt ytterligere sanksjoner på Nord-Korea. Foto: Julie Jacobson / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som et ledd i sanksjonene mot Nord-Korea, har landets bedrifter i Kina fått en frist på 120 dager på å legge ned, ifølge kinesiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen dager etter at Kina kunngjorde at landet ville begrense eksporten av raffinerte petroleumsprodukter til Nord-Korea fra og med 1. oktober, kommer kinesiske myndigheter nå med en ny frist.

Kinas finansdepartement har gitt nordkoreanske bedrifter, også de som er i fellesforetak med kinesiske bedrifter, 120 dager på å legge ned. Nedtellingen starter fra og med dagen FNs resolusjon ble vedtatt, 11. september.

Kina er Nord-Koreas viktigste allierte og største handelspartner. USA har presset Kina til å delta i sanksjonskjøret mot Nord-Korea for å bremse diktaturets ambisjoner om atomvåpen.

USAs utenriksminister, Rex Tillerson, skal møte den kinesiske utenriksministeren, Wang Yi, i Beijing senere denne uken.

Aktuelt: – Kina blir trolig den største trusselen for USA