Elleve mistenkte nynazister pågrepet i Storbritannia

Innenriksminister Amber Rudd har slått hardt ned på den nynazistiske organisasjonen National Action.
Innenriksminister Amber Rudd har slått hardt ned på den nynazistiske organisasjonen National Action. Foto: Alastair Grant / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi har pågrepet elleve personer som er siktet for å være medlemmer av en ulovlig nynazistisk organisasjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem av de pågrepne er også siktet for å ha planlagt terroraksjoner.

Politiet pågrep de elleve mennene onsdag, i forbindelse med etterforskningen av den ulovlige britiske nynazistiske organisasjonen National Action.

De pågrepne er i alderen 22 til 25 år, og alle er siktet for å være medlem av den høyreekstreme organisasjonen. Mennene ble pågrepet i forskjellige deler av England og Wales.

– Personer som er involvert i ulovlige organisasjoner med ekstreme ideologier, har ødeleggende konsekvenser for lokalsamfunn, sier Russ Jackson ved politiets antiterrorenhet.

Tidligere denne måneden ble to tjenestegjørende britiske soldater siktet for å være medlemmer av National Action.

Organisasjonen ble forbudt i desember 2016, seks måneder etter at politikeren Jo Cox ble myrdet av den ytre høyre-sympatisøren Thomas Mair.

Mair skal ha ropt «Storbritannia først», før han drepte Cox, som tilhørte Labour. I ettertid hyllet National Action Mairs gjerninger.

Da hun forbød organisasjonen, kalte innenriksminister Amber Rudd National Action som rasistisk, antisemittisk og homofobisk.