Elleve mistenkte nynazister pågrepet i Storbritannia

Innenriksminister Amber Rudd har slått hardt ned på den nynazistiske organisasjonen National Action.
Innenriksminister Amber Rudd har slått hardt ned på den nynazistiske organisasjonen National Action. Foto: Alastair Grant / AP

Britisk politi har pågrepet elleve personer som er siktet for å være medlemmer av en ulovlig nynazistisk organisasjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem av de pågrepne er også siktet for å ha planlagt terroraksjoner.

Politiet pågrep de elleve mennene onsdag, i forbindelse med etterforskningen av den ulovlige britiske nynazistiske organisasjonen National Action.

De pågrepne er i alderen 22 til 25 år, og alle er siktet for å være medlem av den høyreekstreme organisasjonen. Mennene ble pågrepet i forskjellige deler av England og Wales.

– Personer som er involvert i ulovlige organisasjoner med ekstreme ideologier, har ødeleggende konsekvenser for lokalsamfunn, sier Russ Jackson ved politiets antiterrorenhet.

Tidligere denne måneden ble to tjenestegjørende britiske soldater siktet for å være medlemmer av National Action.

Organisasjonen ble forbudt i desember 2016, seks måneder etter at politikeren Jo Cox ble myrdet av den ytre høyre-sympatisøren Thomas Mair.

Mair skal ha ropt «Storbritannia først», før han drepte Cox, som tilhørte Labour. I ettertid hyllet National Action Mairs gjerninger.

Da hun forbød organisasjonen, kalte innenriksminister Amber Rudd National Action som rasistisk, antisemittisk og homofobisk.

Personvernpolicy