Nå får saudiarabiske kvinner lov å kjøre bil

En kvinne kjørte bil i Riyadh i 2014 som del av en kampanje mot at kvinner ikke fikk sitte bak rattet i trafikken. Den gang ble kvinner sytraffet.
En kvinne kjørte bil i Riyadh i 2014 som del av en kampanje mot at kvinner ikke fikk sitte bak rattet i trafikken. Den gang ble kvinner sytraffet. Foto: Hasan Jamali / AP

Saudi-Arabias konge har utstedt et dekret som gir landets kvinner lov til å kjøre bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Salman utstedte det historiske kongelige dekretet tirsdag, et dekret som tillater kvinner i landet å ta førerkort, melder saudiarabiske medier.

Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden som forbød kvinner å kjøre bil selv. I løpet av de siste årene har flere kvinner gjennomført protestaksjoner mot forbudet og satt seg bak rattet, med den konsekvens at de har blitt pågrepet.

Men kravet om at også kvinner må få lov å ta førerkort og slippe å måtte ha en mann til å kjøre seg, har vokst i Saudi-Arabia, og det har vært mange aksjoner blant annet i sosiale medier.

Tirsdagens kongelige dekret følger etter et annet dekret som kong Salman utstedte i sommer, der han opphevet forbudet mot at jenter ikke kunne ha gym på offentlige skoler.

Les også : Saudiarabisk kvinne arrestert for å ha gått i miniskjørt

Saudiarabisk prins: – Kvinner må få kjøre bil

Personvernpolicy