Nord-Koreas utenriksminister truer USA med total utslettelse

Nord-Koreas utenriksminister ber USA og andre tenke seg om to ganger før de går til militært angrep på Nord-Korea. Se video i vinduet over.

I en FN-tale truer Nord-Koreas utenriksminister USA med total utslettelse, og sier at «ingen andre enn Trump er på et selvmordsoppdrag».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske diplomater kunne bare sitte og måpe da den nordkoreanske utenriksministeren fyrte løs fra talerstolen under FNs hovedforsamling i New York.

Munnhoggeriet var klart tilsvar til Trumps tale i FN onsdag, der han sa at Kim Jong-un var en «rakettmann på selvmordsoppdrag».

– Ingen andre enn Trump selv er på et selvmordsoppdrag, sa Ri Yong-ho.

Videre sier han at den amerikanske presidenten er en «mentalt forstyrret person full av stormannsgalskap».

– Trump er den største trusselen mot internasjonal fred og sikkerhet i dag. På grunn av hans manglende grunnleggende kunnskap, prøver han å fornærme landet mitt ved å sammenligne det med en rakett. Ved å gjøre det har han imidlertid gjort en feil som det er umulig å rydde opp i. Truslene hans om å totalt tilintetgjøre landet vårt har gjort vårt missils besøk til hele USAs fastland desto mer uunngåelig, sa Ri.

Les også: Skjelvet i Nord-Korea var trolig naturlig

Han mener Trump vil måtte holdes ansvarlig hvis uskyldige amerikanere blir såret.

Like før talen hans hadde amerikanske bombefly fløyet det lengste mot nord de har gjort dette århundret i den demilitariserte sonen som skiller Nord-Korea og Sør-Korea.

Ifølge Pentagon ble dette gjort for å vise Nord-Korea bredden av militære alternativer Trump har tilgjengelig mot Nord-Korea.

– Hvis USA viser noe tegn til å halshogge Nord-Korea, kommer vi til å svare med nådeløse preventive handlinger, sa Ri.

Les også: Nord-Korea truer med å teste ny hydrogenbombe – i Stillehavet

Personvernpolicy