Trump: – Spark NFL-spillere som ikke respekterer nasjonalsangen

San Francisco 49ers' Colin Kaepernick og Eli Harold (58) protesterte under nasjonalsangen før en kamp mot Atlanta Falcons i desember 2016. President Donald Trump sa på folkemøte fredag at de burde sparkes.
San Francisco 49ers' Colin Kaepernick og Eli Harold (58) protesterte under nasjonalsangen før en kamp mot Atlanta Falcons i desember 2016. President Donald Trump sa på folkemøte fredag at de burde sparkes. Foto: John Bazemore / AP / NTB Scanpix

Donald Trump har lite til overs for NFL-spillere som velger å knele når USAs nasjonalsang spilles. – Spark dem, sier den amerikanske presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele startet under en oppkjøringskamp til forrige sesong, da den daværende San Francisco 49ers-profilen Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen. Det fortsatte gjennom hele 2016-sesongen.

Bakgrunnen var særlig politiets behandling av minoriteter. Siden har flere spillere i National Football League (NFL), øverste nivå i amerikansk fotball, valgt å følge eksempelet til den nå klubbløse quarterbacken. Trump er ikke begeistret.

– Fansen burde forlate kampene når det (knelingen) skjer. Det viser mangel på respekt, sa presidenten.

Uttalelsen fra Trump kom på et republikansk folkemøte i Huntsville, Alabama.

– Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? Den (eieren) som tør å gjøre det, den vil bli landets mest populære person, fortsatte han.

Trump føler seg trygg på at knelingen vil ta slutt, spesielt hvis NFL-fansen reagerer.

– Jeg garanterer at det vil stoppe. Bare gå deres vei (når det skjer). Kampen vil uansett ikke være den samme mer, sa presidenten.

NFL-sjef Roger Goodell reagerer sterkt på Trumps siste utspill.

– Splittende kommentarer som dette viser en manglende respekt overfor NFL, vårt herlige spill og alle våre spillere. Det viser også en manglende evne til å forstå hvilken overveldende kraft klubbene og spillerne våre har i samfunnet, sier Goodell i en offisiell uttalelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden