Demning i ferd med å briste på Puerto Rico

Orkanen Maria utløste enorme mengder regn over Puerto Rico.
Orkanen Maria utløste enorme mengder regn over Puerto Rico. Foto: Carlos Giusti / AP

Myndighetene har iverksatt evakuering fordi en demning er i ferd med å briste på Puerto Rico som følge av orkanen Marias herjinger på den karibiske øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demningen Guajataca nordvest på Puerto Rico er i ferd med å bryte sammen, og folk i to landsbyer evakueres i busser «så fort som det lar seg gjøre», opplyser den amerikanske meteorologiske tjenesten National Weather Services kontor i San Juan.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, tvitrer NWS.

Les også: Puerto Rico kan være et halvt år uten strøm etter uværet Maria

Ansatte varslet klokken 14.10 fredag lokal tid om at demningen som ligger i den nordlige enden av innsjøen Guajataca nordvest på øya, var i ferd med å bryte sammen og at store vannmengder hadde begynt å strømme nedover.

Ekstremværet Maria utløste store mengder regn over øya, noe som har skapt oversvømmelser flere steder. Orkanens herjinger har også ført til sammenbrudd i øyas strømforsyning, og flere mennesker er omkommet.

Les også: Orkanen Maria har slått ut hele Puerto Ricos strømforsyning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden