19-åring ble innestengt i grotte i 60 timer

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 19 år gammel student i USA ble ved en feiltakelse låst inne i en grotte under en utflukt. Han overlevde tre dager uten mat og vann før han ble reddet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var svært forvirret og ganske redd, sier studenten Lukas Cavar.

– Det tok meg en stund å sortere følelsene mine og lage en overlevelsesplan.

Søndag var 19-åringen del av en nybegynnertur til Sullivan-grotten med medstudenter ved Universitetet i Indiana i USA. Grotten er stengt med en port og 19-åringen ble låst inne ved en feiltakelse da gruppen dro fra stedet.

Tenåringen hadde bare på seg kortbukse, t-skjorte og hjelm. Han hadde med seg telefon, men grotten var utenfor dekning. Han skrek de første seks til åtte timene for å forsøke å varsle noen på en vei i nærheten, skriver studentavisen Indiana Daily Student.

Hengelåsen på porten forsøkte han uten hell å dirke opp med en binders.

Han samlet vann fra grotten med sjokoladepapir han hadde i lommen og samlet det i en tom flaske. I løpet av de tre dagene slikket han også grottens vegger for å få i seg væske.

Da to av medstudentene som var med ham på utflukten dro tilbake til grotten rundt midnatt tirsdag etter at de fant ut at han var savnet, lå 19-åringen og sov.

Cavar sier at han er glad for å være i live og at han ikke har planer om noen flere grotteturer med det første. Torsdag var han tilbake på forelesninger.