Rasende katalanere samler seg til nye protester

Torsdag samlet tusenvis av katalanere seg i Barcelona for å protestere mot spanske myndigheters forsøk på å stanse en planlagt folkeavstemning om uavhengighet for Catalonia.
Torsdag samlet tusenvis av katalanere seg i Barcelona for å protestere mot spanske myndigheters forsøk på å stanse en planlagt folkeavstemning om uavhengighet for Catalonia. Foto: Emilio Morenatti / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen katalanere samlet seg fredag til nye protester mot at regionale tjenestemenn er satt i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene samlet seg utenfor et rettslokale i byen Hospitalet de Llobregat like sør for Barcelona, med krav om at tjenestemennene løslates. Ifølge en pro-katalansk gruppe deltok rundt 2.500 mennesker i protesten.

Torsdag samlet mange tusen seg i Barcelonas gater med det samme kravet.

Spanske myndigheter har slått hardt ned på planene om en folkeavstemning om uavhengighet for Catalonia, som etter planen skulle finne sted 1. oktober.

Regjeringen mener en slik avstemning er ulovlig og et brudd på grunnloven, og onsdag ble 13 personer, de fleste katalanske politikere og tjenestemenn, pågrepet.

Innenriksdepartementet kunngjorde fredag at de sender forsterkninger til politiet nordøst i Catalonia for å «holde orden» og hindre at folkeavstemningen finner sted.

Meningsmålinger viser at katalanerne er delt i spørsmålet om uavhengighet, men at et flertall ønsker å avgi stemme for å avgjøre spørsmålet.