Her går det galt under russisk militærøvelse

Se video: Her går det veldig galt under militærøvelsen Zapad.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et russisk militærhelikopter skjøt ved en feil raketter mot flere parkerte biler under en militærøving i det vestlige Russland. Minst én person ble skadd, melder Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En missil skutt fra et russisk militærhelikopter holdt på å drepe mennesker under militærøvelsen Zapad 2017, skriver nyhetsbyrået Reuters.

En video av hendelsen ble tirsdag publisert på nett, og viser missilen som feiler og treffer et kjøretøy. I videoen kan man også se en mann som befinner seg like i nærheten av kjøretøyet i det missilen smeller.

Ifølge det russiske nettstedet 66.ru skal to personer ha blitt alvorlig skadd i hendelsen og to kjøretøy ødelagt. Den engelskspråklige avisen The Moscow Times skriver at to journalister ble skadd i eksplosjonen.

Ifølge nettstedet skjedde ulykken søndag eller mandag omlag 100 kilometer øst for grensen til Estland.

Ifølge nyhetsbyrået AP bekrefter det russiske forsvaret at et helikopter kom i skade for å løse skudd under en øvelse, men de benekter at noen kom til skade i hendelsen og vil heller ikke oppgi når det skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De sier årsaken til ulykken var en feil i helikopterets målsøkersystem.

– En luft-til-bakke-rakett traff et kjøretøy, men ingen mennesker ble skadet, skriver de i en uttalelse, uten å gi flere detaljer om hvor og når hendelsen fant sted, skriver TV 2 som siterer Reuters.

Russlands ambassade i England sier imidlertid i en uttalelse til avisen Independent at videoen er fra en tidligere hendelse, der en truck blir ødelagt.

Militærøvelsen Zapad 2017 er oppgitt av russiske myndigheter å foregå helt vest i Russland og Hviterussland i tidsrommet 14.-20. september.

Ifølge myndighetene i Russland deltar rundt 12.000 soldater i militærøvelsen. Vestlige analytikere tror imidlertid det reelle tallet soldater er opp til ti ganger høyere.