Falsk alarm førte til at britisk fly ble stanset i Paris

Antiterrorpoliti og brannfolk stanset og omringet et British Airways-fly på flyplassen Charles de Gaulle i Paris. Myndighetene sier det skyldtes falsk alarm. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsperson for politiet uttaler at de rykket ut til Charles de Gaulle etter å ha fått meldinger om en «sikkerhetstrussel» mot flyet. Han bekrefter at flyet deretter ble evakuert, og at hver eneste passasjer og deres bagasje ble sjekket grundig.

Videre sier han at de ikke fant noe mistenkelig, og at det hele var falsk alarm. Han vil ikke si mer om hva den opprinnelige meldingen gikk ut på.

Passasjerflyet var på vei fra Paris til London, og de som var om bord har fått beskjed om at de kan reise med et annet fly senere søndag.

Tidligere søndag skrev en av passasjerene på flyet, James Anderson, på Twitter at var flyet omringet av flere titalls bevæpnede politibetjenter og brannfolk søndag ettermiddag.

Videre sier han at den første beskjeden passasjerene om bord fikk, var at det var tekniske problemer med flyet. Etter om lag en time fikk passasjerene beskjed om å evakuere og bevege seg til en annen del av flyplassen.

–Etter det sa piloten at det hadde vært en direkte sikkerhetstrussel som involverte flyet vårt, sier Anderson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden