21-åring pågrepet etter angrep mot T-bane i London

Politi og kriminalteknikere ved en eiendom i Sunbury-on-Thames i sørvest-London lørdag kveld. Britisk politi pågrep senere en 21-åring som er mistenkt for å ha tilknytning til terrorangrepet ved Parsons Green. Foto: AP / NTB scanpix.
Politi og kriminalteknikere ved en eiendom i Sunbury-on-Thames i sørvest-London lørdag kveld. Britisk politi pågrep senere en 21-åring som er mistenkt for å ha tilknytning til terrorangrepet ved Parsons Green. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ytterligere en mann er pågrepet etter terrorangrepet ved T-banestasjonen Parsons Green i London, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen ble pågrepet i Hounslow lørdag, rundt klokken 23.50 lokal tid, opplyser Metropolitan Police i en pressemelding.

Videre skriver de at mannen ble pågrepet i henhold til terrorlovgivningen i Storbritannia, og tatt med til en politistasjon sør i London der han fortsatt sitter i politiets varetekt.

Han er den andre personen som er pågrepet etter bombeangrepet mot en stappfull T-bane i London. Lørdag ble en 18 år gammel mann pågrepet inne i avgangshallen på ferjeterminalen i Dover, og politiet mistenker at han forsøkte å rømme fra landet.

Les også: 18-åring pågrepet for bombeangrepet i London

Senere lørdag aksjonerte væpnet politi mot en bolig i forstaden Sunbury i Surrey sør for London. Det er uklart om dette har noen tilknytning til pågripelsen av en 21-årig mann søndag.

Ingen mennesker ble drept, men 29 ble skadd da en hjemmelaget bombe gikk av inne i T-banevognen. Bomben detonerte ikke som den skulle, noe som ifølge politiet førte til at skadeomfanget ble mye mindre enn det kunne ha blitt.

Britiske myndigheter hevet trusselnivået til det høyeste nivået etter fredagens angrep. IS har hevdet å stå bak, men det er ikke bekreftet av noen andre enn dem selv.

Les også: Trusselnivået i Storbritannia hevet til «kritisk»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden