Enda en orkan rammer Mexico

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tropiske stormen Norma økte sent fredag til orkan utenfor stillehavskysten av Mexico, bare timer etter at orkanen Max huserte langs kysten lenger sør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norma er på vei mot Los Cabos-området, lengst sør på Baja California, med en styrke på 33 meter i sekundet og ventes å styrke seg ytterligere før den treffer land sent søndag eller mandag.

Dagen før ble Max nedgradert fra orkan til tropisk storm da den feide innover land i Oaxaca, men den gjorde likevel stor skade da den gikk langs kysten og innover land i Guerrero, de samme områdene som i forrige uke ble utsatt for jordskjelv.

En person er savnet og minst 200 hus ble skadd i San Marcos, øst for Acapulco.

Selv om den er nedgradert til storm, fører Max med seg store mengder nedbør, og guvernør Hector Astudillo advarer mot oversvømmelser.

Les også: – Finnes ingen sikre områder

Myndighetene arbeider fortsatt med å rydde opp etter jordskjelvet, som var det kraftigste som har rammet Mexico på mange tiår. Minst 96 mennesker mistet livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norma og Max følger i hælene på orkanen Katia, som rammet golfkysten til Mexico samtidig med jordskjelvet i forrige uke, og samtidig med monsterorkanen Irma som gjorde enorm skade på en rekke karibiske øyer og den amerikanske delstaten Florida.

I Atlanterhavet styrket Jose, som fulgte bak Irma, seg fredag igjen til orkans styrke, rundt 1.000 kilometer sørøst for North Carolina.

Les også: Kategori 5-orkan truer Puerto Rico