Antall omkomne i Florida øker etter Irma

En seilbåt krasjet innover land når Irma nådde byen Key West i Florida søndag. Foto: Charles Trainor Jr. / AP / NTB scanpix
En seilbåt krasjet innover land når Irma nådde byen Key West i Florida søndag. Foto: Charles Trainor Jr. / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Florida er tolv dødsfall så langt knyttet til uværet Irma, ifølge guvernøren i delstaten. Totalt er minst 55 personer omkommet i Karibia og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det offisielle tallet på antall omkomne har økt fra sju til tolv, ifølge talsmann McKinley Lewis for guvernør Rick Scott i Florida.

Ifølge Lewis har seks personer mistet livet i trafikkulykker, fire i arbeid knyttet til orkanen, en person døde av elektrisk sjokk fra en kraftledning mens en annen person døde av hjerteproblemer.

Dette øker det totale antallet dødsfall knyttet til uværet i Karibia og USA til 55 personer.

Opprydningsarbeidet i disse områdene er nå i gang for fullt. Frankrikes president Emmanuel Macron og Nederlands kong Willem-Alexander har reist til Karibia for å vise støtte til dem som ble rammet av orkanen.

– Jeg har sett ekte krig og naturkatastrofer tidligere, men aldri har jeg sett noe sånt som dette, sa Nederlands konge tirsdag.

I Florida Keys antas det at ett av fire hus er ødelagt etter uværet Irma.