Falsk alarm førte til evakuering av Sagrada Familia i Barcelona

Spanias kong Felipe var til stede da det ble holdt messe i Sagrada Familia 20. august til minne om ofrene for terroraksjonen i Barcelona noen dager tidligere.
Spanias kong Felipe var til stede da det ble holdt messe i Sagrada Familia 20. august til minne om ofrene for terroraksjonen i Barcelona noen dager tidligere. Foto: Manu Fernandez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En falsk alarm førte til at den verdenskjente kirken Sagrada Familia i Barcelona ble evakuert tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser politiet i byen på Twitter. Politiet fattet mistanke da en varebil ble observert i nærheten, og kjøretøyet ble undersøkt av sprengstoffeksperter.

Spansk politi har vært i høy beredskap siden terroren som krevde 16 menneskeliv i Catalonia i midten av august. Terroraksjonen begynte med at en varebil meide ned folk i sentrum av Barcelona.

En av mennene som er siktet i forbindelse med angrepet, har forklart at gjerningsmennene egentlig planla å slå til mot flere kjente turistmål i Barcelona, deriblant La Sagrada Familia.

Basilikaen ble påbegynt i 1882, og den kjente arkitekten Antoni Gaudí overtok ansvaret for prosjektet året etter. Byggingen pågår fortsatt den dag i dag.

Kirken stenger normalt for turister klokken 20 tirsdag kveld, og det er uklart hvor mange mennesker som omfattes av evakueringen.