Meny

Venner laget minnevideo for ubåt-offeret:

Slik var Kim Wall

– Kim hadde en smittende nysgjerrighet, som var nesten som et barn i sin natur, full av uskyldighet og god vilje. Hun var et virkelig menneske.

Familie og venner av den avdøde svenske Kim Wall (30) har laget en video for å minnes hennes arbeid gjennom fire år som journalist. De håper andre unge kvinner vil fortsette hennes viktige arbeide, skriver dansk TV2/Lorry

Kim Wall er kvinnen som døde ombord i den danske rakettmannen Peter Madsens hjemmelagde ubåt «Nautilus» utenfor København 10. august i år.

Wall skulle på en kort tur for å intervjue Madsen ombord i båten hans , men kom aldri tilbake.

Etter en tid ble torsoen hennes funnet drivende  i strandkanten ved Amager i København. Armer, bein og hode var kappet av. Kroppsdelene er fortsatt ikke funnet.

Ulykke eller drap?

Madsen har forklart at hun døde etter å ha fått ei 70 kilo tung luke i hodet ombord i ubåten.

Politiet mener det var han som parterte kvinnen ombord før han kastet henne i havet. Han sitter nå varetektsfengslet, siktet for drap på kvinnen.

Mens det som er en av de mest oppsiktsvekkende kriminalsakene i Norden på lenge ruller og går, er Walls venner og familie mest opptatt av å få frem hvem hun egentlig var mens hun var i live:

En dypt engasjert og interessert verdensreporter som reiste rundt for å fortelle virkelige menneskers historier. Det har nå resultert i en minnevideo.

Videoen ble offentliggjort på Facebook-siden Kim Walls Memorial Fund og har i skrivende stund over 200 000 visninger, under 24 timer etter den ble lagt ut.

- Et virkelig menneske

Folkene bak videoen ønsker å skape et minne om Kim slik de kjente henne, ikke som hun døde.

Det forklarer Adam Perez, som har klippet videoen sammen.

- Vi ønsket å få noe ut på nettet for å komme bak alle disse forferdelige overskriftene og redselen som det blir skrevet om. Vi vil ha folk til å forstå at hun var en ekte person, at hun var et skjønt menneske, sier Adam Perez som har klippet sammen videoen, sier han til TV 2.

Målet med Kim Wall Memorial Fund er å samle penger for å støtte unge kvinnelige journalister som vil fortsette Kim Walls arbeide med å rapportere om subkulturer fra hele verden. Hennes artikler ble publisert i bl.a. New York Times, The Guardian, Time's og i Harper's Magazine.

- Vi ber om deres hjelp til å realisere hennes visjon om en modigere, herligere verden, skriver fondet i en følgetekst til videoen.

 – Kim hadde en smittende nysgjerrighet, som var nesten som et barns i sin natur, full av uskyldighet og god vilje.

– Hun grep alle muligheter hun kunne. Noen ganger virket det, andre ganger ikke. På veien ble hennes liv et eventyr.

Populært